lördag 7 augusti 2010

Vegofamilj on the road

Vägen upp till Umeå krävde några stopp, och en natt på Scandic hotel Nord i Sundsvall fick det bli. Det var faktiskt en riktig hit ur vegoperspektiv, framförallt för kidsen!


(Barnens salladsbuffé i lagom plockhöjd)

Det fanns en jättefin salladsplock buffé som var bara till barnen i lagom höjd så att de själva kunde välja och plocka. Små körsbärstomater, sockerärter, pumpafrön och fetaosttärningar. Allt inbjudande upplagt. Sen kunde de välja pålägg på sina pizzor själva eller äta klyftpotatis och tomatsalsa.


(Svampfyllda pastakuddar i gräddsås)

Det fanns en vegetarisk varmrätt för oss vuxna; en god och gräddig panzelotti (svampfyllda pastakuddar) med grönsaker.Frukosten var väldigt fräsch (mycket bättre än på båten) med mycket ekologiska ingredienser och en sådan där muslibuffé som man egentligen skulle vilja ha hemma varje morgon med olika frön, dinkelflingor och torkade bär. I like! Det fanns också sojamjölk och mjölkfritt margarin. Enkelt att vara vegofamilj on the road i Norrland, då det också ligger Max-restauranger typ överallt, som alla har många olika vego-alternativ, även för barn. De har fattat grejen!

2 kommentarer:

malin sa...

Vi har som muslibuffé varje morgon hemma! Jag har allt i en korg i skafferiet, hela korgen åker fram på morgonen och i den står burkar med olika musli, frön, torkad frukt, olika nötter... varje familjemedlem plockar ihop det den är sugen på! Skivar upp frukt, eller färska bär nu på sommaren, gör vi vid bordet och så ett par yoghurtar. Sedan åker hela korgen in i skafferiet igen. Smidigt! Och ljuvlig start på dagen!

Malin

Vegomamman sa...

malin: Vilken lysande idé, klart man kan ha muslibuffé hemma, ska genast härma dig!