lördag 28 augusti 2010

Det är snyggt i naturen

Eftersom hösten är den tid jag tycker bäst om att vistas ute i skogen kommer ni säkert vid ett flertal tillfällen drabbas av mina "det är så snyggt i naturen" bilder. Fast eftersom detta är en blogg med miljöprofil behöver det inte vara helt fel. Det blir lätt så att miljövänlig handlar om att cykla, släcka lampor och handla ekologiskt. Det enklaste sättet att göra ett klimatsmart val är väl egentligen att en ledig helg välja skogen före en shoppingrunda på stan. Det måste jag påminna mig själv om då och då.

Vi hittade faktiskt svampar som inte var så snygga, men däremot ätbara också. Ett gäng fina Karl Johan som vi effektivt hackade ner i middagen. Här finns ett bra inlägg om hur du tillreder (och känner igen) Karl Johan.

6 kommentarer:

loba sa...

Ja, hösten är himla vacker ch det finns så många bra sätt att uppleva den.

jättefina bilder!

Laks sa...

Jag gör samma sak! Lägger upp bilder på naturen när jag är ute på promenader.. :P Gjorde det idag dessutom

Maria Westerman sa...

Det är det enklaste sättet! Som dessutom bidrar till mer harmoni i livet och en bättre hälsa!

Anonym sa...

Vilka snygga bilder! Lasse

Maja sa...

Härligt! Svampar ÄR fina, jag drabbas också av ett akut fota svampar-syndrom om hösten. Har haft en paus i bloggandet, både skrivandet och läsandet, och jag måste säga det är skönt att igen dyka in i allt klokt och fint som skrivs. Denna blogg hör definitivt dit, jag får en sån härlig känsla inombords när jag läser vad som skrivs och diskuteras här!

Vegomamman sa...

loba: tack :)

Laks: Det är något speciellt med skogen om hösten!

Mamma: Jag förstår mer och mer hur läkande skogen är :)

Pappa: Tack!

Maja: Roligt att höra ifrån dig, förstår att livet svänger hit och dit, hinner inte heller läsa och skriva så mycket som förut, men det är alltid roligt när "gamla bekanta" tittar in!