(Torsdag: Getostsallad och falafel)
Här är lite snabba klipp från veckan som gått. Och ett enkelt recept.
4 personer
1 påse färdiga falfalar (450 g)
1 båse babyspenat
1/2 isbergssallad
1/2 röd lök
1/2 rulle getost
2 färska tomater
5 soltorkade tomater
1/2 gurka
1 näve rostade solrosfrön
3/4 dl rapsolja
1 tsk flytande honung
1 tsk dijonsenap
örtsalt
peppar
Stek falaflarna på medelstark värme. Hacka salladen och gurkan. Skiva löken, klyfta de färska tomaterna strimla de soltorkade tomaterna fint. Smula över getosten och strö över solrosfrön. Blanda rapsolja, senap och honung till en dressing. Smaka av med örtsalt och peppar.
(Tisdag: Kokt potatis med smör och böngryta gjord på kantarellsoppa som bas och gammelfarmors plommonkompott. Ett liknande recept på gryta hittar du här.)
(Lördag kväll: Pappa och brorsan bjuder på spenattofu med jordnötssmör och röd quinoasallad med svarta linser. Ekologiskt spenat och fetaost bröd från Café Anna Geiertz.)
5 kommentarer:
Hej
Måste tipsa om en ljuvlig matupplevelse. Har igår avnjutit 7 rätters avsmaknings Vegan meny på Silja Line. Kan varmt rekommenderas bilder och mer info ligger på bloggen.
Kram
Sessan: Låter spännande, ska kika på det!
Åh, den där spenattofun blev jag väldigt nyfiken på.
Å, vad gott allt ser ut! Jag blir sugen fast klockan är tjugo över sju på morgonen :-D
loba: spenattofun var helt vegansk, fräs tofun först och sedan den hackade spenaten. Gör eget jordnöttsmör och blanda i på slutet.
johanna: det är ett bra betyg :)
Skicka en kommentar