söndag 6 september 2009

Vegetarisk pyttipanna med sojabönor


När vi kom hem idag så fanns det int så mycket mer i skåpen än två liter mjölk. Tyckte jag alltså. Maken lyckades ändå laga en riktigt trevlig vego-pytt av det som fanns. Here goes:
Några potatisar
2 morötter
1 bit rotselleri
1/2 gul lök
En näve haricot vert
2 dl kokta sojabönor
Smör att steka i
Dillkrydda
Vitlökskrydda
Flingsalt med Karl-Johan
Tärna och förkoka potatis, rotselleri och morot. Koka haricot vert. Hacka löken. Fräs alltsammans, inklusive sjoabönorna, i smör tillsammans med dillkryddan och vitlökskryddan. Smaka av med flingsaltet och servera med stekt ägg.

4 kommentarer:

loba sa...

Enkelt och alltid gott! Det är rätt fantastiskt egentligen, vilka godsaker man kan få ihop när man "inte har nå't hemma"!

Vegomamman sa...

loba: Ja, skåpen är ju egentligen aldrig "tomma"!

Sanne sa...

Tack för att du ger mig så många fina ibland enkla tips på middag. Är ju tyvärr inte så kreativ i köket även om jag ibland försöker.

Vegomamman sa...

Sanne: Tack för att du berättar det!