lördag 19 september 2009

Coffe and tea - Now and then

På internationella marknaden i Linköping nu i helgen dignar borden av retsamt lockande sötsaker från världens alla hörn, italienska chokladbakverk, turkiska sötsaker blandat med engelsk konfekt som gärna ska avnjutas tillsammans med te ur blommig kopp. Trycket är enormt kring godsakerna! Hemma hos gammelfarmor hittade vi äkta bevis på att tiderna har förändrats. En autentisk ransoneringskupong på kaffe och te från andra världskriget!


7 kommentarer:

Alexandra Reichler sa...

haha, ja det är ju galet hur lite länge sedan det där var egentligen, kupongen ser ju alldeles ny ut tom. Vad mkt som har hänt på så kort tid.

CrimsonAnna sa...

Klart tänkvärt-hoppas ni ramar in den och sparar. Det är ett häftigt tidsdokument-speciellt för mig som har 8 sorters te hemma.

loba sa...

Häftigt, det är vid sådana tillfällen man inser hur mycket som har hänt. Hur bra vi faktiskt har det nuförtiden.

Vegomamman sa...

Det var riktigt så att man kände tidens vingslag kan jag säga :)

Malle o Rakel sa...

Hej. Vilken härlig blogg! Jag googlade frysa frukpuré och vips så var man här. Jag har en dotter på 5 1/5 månad som jag försöker mata med ekologiskt nu när hon skall börja med mat och är väldigt skeptisk till att ge henne kött framöver då jag själv inte är något kött-fan (utan djur-fan :) så denna bloggen var ju utmärkt att ramla över. Räkna med att se mig och min Rakel på besök fler ggr!

Vegomamman sa...

Malle: Vad trevligt att du tittade in och att laga vegobarnmat är faktiskt både enkelt och roligt :)

sissel sa...

min mor har en bricka med massor av ransoreringskuponger bakom glas (svårt att förklara). Den ät lite kul, som att man skall tänka på att det goda man äter inte är att ta för givet.