torsdag 10 september 2009

Tomat-tipset!


Istället för att använda krossade tomater som bas till såser och grytor kan du använda passerade tomater tillsammans med ett par färska tomater som du skållar och hackar i såsen. Det blir en enorm smakskillnad, jag lovar, mycket fylligare tomatsmak!

7 kommentarer:

loba sa...

Ett jättebra tips!
I sommar har jag saknat tomatplantor på balkongen. Annars finns det inga godare råvaror till tomatbas än just egenodlade, solvarma tomater...

En god bas till tomatsås eller pizzasås är också att mixa hälften passerade och hälften färska skållade tomater med örter och litelite honung.

Alexandra Reichler sa...

Så enkelt! Tack för tipset!

CrimsonAnna sa...

Det låter som ett liknande tips som Mat-Niklas gav-att den bästa tomatsåsbasen är hälften krossade, hälften passerade. Jag håller på ditt.

Anonym sa...

Härlig blogg! Fortsätt så! /blivande veganpappa

Vegomamman sa...

loba: Ska prova att göra pizza-varianten!

Alexandra: Ja, det behöver inte vara krånligt för att lbi bra!

Anna: Det har jag inte testat, kanske man ska göra när det är lite mer bråttom!

Blivande veganpappa: Tackar ödmjukast!

Anna sa...

färska tomater i grytor, istället för konsververade, är ju sjukt gott! :D

Vegomamman sa...

Anna: Ja, det gäller bara att tänka på det i affären så man bunkrar med tomater!:)