tisdag 8 september 2009

The Sugar story - So far


(Yoghurt-bar från Pressbyrån)
Jag måste säga att det var mycket enklare än jag trodde att ändra sina sockervanor. Jag blir sällan sugen numer, och om jag tycker att jag akut måste ha något sött brukar en frukt räcka. En dag testade jag den hör yoghurt-baren, som bara skulle innehålla naturliga sötningsmedel, men efter att int ha ätit godis på 5-6 veckor smakade den allt för sött. Inget jag kommer känna mig frestad att prova igen. Har faktiskt också lyckats få in vardagsmotion i mitt liv. En promenad på 30-45 minuter efter att barnen har somnat. Det är i alla fall bättre än ingenting! Jag skippar också smör i veckorna och försöker hålla nere intaget av pasta, bröd och ris. Äter också mindre mjölkprodukter, men havremjölk har inte lyckats erstätta frukostyoghurten. Saknaden allt för mycket! Har det fått några av alla utlovade effekter? Sådant är alltid svårt att säga, men jag upplever att min hy har blivit märkbart klarare och bättre. Viktnedgången är blygsam, ungefär 2 kg på 5 veckor. Men det var heller inte huvudsyftet. Energi-nivån kämpar jag dagligen med att balansera mellan jobb, familj och avkoppling. Har varit lite nere en period, men känner mig nu mycket piggare. Jag kommer fortsätta att följa dessa kostråd utan att för den skull vara slav under dem. Det finns utrymme att unna sig något när man verklligen vill ha.

5 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Det ska bli spännande att följa hur det går med dina nya vanor. Du har verkligen "höjt ribban" sedan jag började läsa bloggen. Har upplevt det som du beskriver själv-äter man det inte tappar man suget.

CrimsonAnna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna sa...

Just det där att hitta lämplig ersättare är knepigt. Vill minska ner mejeriprodukterna. Köper fortfarande typ 1 liter ekologisk komjölk per vecka för att ha i kaffet. Har inte hittat någon värdig ersättare, tror jag har testat de flesta soja- havremjölk som finns.
Anna

Frida M sa...

Crimson-Anna: Det är roligt att utmana sig själv! Kanske faller man tillbaka i perioder, men det är skönt att veta att det går att hålla sig ifrån vissa grejer..

Anna: Mjölk i kaffet har jag också svårt att hitta en ersättare till!

Alexandra sa...

Jag har också börjat med precis samma nedskärning, försök till mindre socker, mejeriprodukter och vita kolhydrater. men fler promenader. Känns bra med sällskap!