tisdag 22 september 2009

Vem har sagt att maten smakar bäst PÅ bordet?


3 kommentarer:

Hedda sa...

Haha, precis sådär gör min dotter, som jag tror är jämngammal med din (snart 14 mån). Man tror att hon inte vill äta längre, då plötsligt slänger hon käket på golvet och hugger in =)

Kan du tipsa om några bra ostar utan löpe? Just nu äter vi löpeostar, men vill sluta...eller maken ostfantasten lär väl inte, men jag. Använder ni skinnkläder, tex skor till barnen? Många frågor, men jag funderar mycket kring hur långt jag klarar att dra mitt vegoval just nu.

Frida M sa...

Hedda: Ha, ha, ja hon är precis 14 månader, men har alltid tyckt om att äta sina rester :)

Västans 10% ekologisk är utan löpe. Det är den enda vanliga hårdosten vi köper. SEn finns chevrette (en hård getost) som är god att ha både på mackan och riva till pizza mm. Många halloumi- och fårostar är också utan löpe, liksom en del mjuka dessert-ostar. Sen har du hela tofu-ost utbudet!
Skor är väl i princip den enda skinnprodukt vi köper ibland. Mest för att det inte är så lätt att hitta bra alternativ omkring där vi bor. Kanske verkar som dubbelmoral att välja bort löpe men ibland ha skinnskor, men att vi väljer bort löpe handlar om att vi faktiskt tycker att det känns lite äckligt att äta det. Inte för att det är mer moraliskt förkastligt att äta löpe än att ha skinnskor. Om du förstår hur jag menar...

CrimsonAnna sa...

Haha-påminner om en bild på mig i den åldern när jag vänder en tallrik upp och ner så ärterna far överallt-tror ingen som ser den kan tro att det är en blivande vegetarian:)

Förstår hur du menar med skinnet. Jag kan tänka mig att köpa skinnskor samt att köpa skinnkläder second hand. Som jag ser det så ska man nu döda ett djur ska man använda allt man kan på djuret-dessutom sliter det mindre på miljön med second hand.