tisdag 23 mars 2010

Tomat-och broccolisoppa



Maten fortsätter i improvisationens tecken även den här veckan. Vet inte riktigt när jag ska kunna presentera lite mer genomtänkta maträtter, kanske i påskveckan förhoppningsvis. Den här går i alla fall väldigt fort att göra och kräver inte så mycket ingredienser. Barnen fick också makaroner till för att göra det lite matigare.

4 personer

250 g fryst broccoli
400 g krossade tomater
1 gul lök
Quornbitar
En skvätt grädde (om du har)
Grönsaksbuljong (två tärningar)
1 msk Provencalsk örtkrydda
2 vitlöksklyftor
Smör eller olja att steka i

Koka broccolin mjuk. Skiva löken och fräs i stekpanna tillsammans med quornbitarna. Salta och peppra. När broccolin blivit mjuk häller du av vattnet och mixar med stavmixer. Blanda sedan i de krossade tomaterna, grädden, örtkryddan och pressa i vitlöksklyftorna. Späd med vatten till önskad konsistens och koka upp igen. Smula i buljongtärningarna och smaka av med salt och peppar. Lägg i den stekta löken och quornbitarna sist.
Salt, peppar

4 kommentarer:

Linda sa...

Vilka inspirerande recept. Har testat quinoa salladen, barnen åt sakta och sa att den var "sådaär god".
Jag tyckte den var fantastisk. Din blogg får fler besök från mig. Tack

Frida M sa...

Linda: Vad roligt att du gillade quinoasallden, har ett till recept på just quinosallad som jag hoppas hinna skriva i helgen!

Ekonördarna på Lyckobacken sa...

Vi brukar koka quinoa som vi har i soppor för att tillföra mer protein och mättnadskänsla. Då Leon var mindre så mosade vi ut soppan med kokt potatis, också smidigt. Då kunde vi salta vår soppa sen. :)

Frida M sa...

Ekoblogg: Bra tips, har faktiskt inte tänkt på att man kan ha quinoa i soppa!