söndag 14 mars 2010

Ny ekolyx från Kung Markatta


(Ekologisk och rättvisemärkt björnbärsmarmelad på ekologiskt gourmetknäcke från Kung Markatta)Kung Markatta skickade ett paket med prover på deras nya ekologiska gourmetknäcke, skogshallonsylt och björnbärsmarmelad som vi lyxat med i helgen. För det är lyx det handlar om, knäckebrödet, som finns i tre smaker och bara innehåller naturliga ingredienser, kostar 40 kr för 200 g. Inget man äter en sömnig vardagsmorgon kanske, men som en guldkant till helgen är det absolut värt det. Musliknäcket passar bra tillsammans med björnbärsmarmeladen till en kopp te på eftermiddagen och knäcket med ost och pumpafrön testade jag som snacks på kvällen till ett glas vin. Ljuvligt gott och kändes nyttigare än de vanliga kexen.

Björnbärsmarmeladen, som är både ekologisk och rättvisemärkt, blev för övrigt storfavorit hos barnen, så nu får vi ransonera tillfällena när vi tar fram den eftersom ettåringen mest slickar av marmeladen och håller fram mackan för att få mer.
Du kan läsa mer om Kung Markattas produkter på deras hemsida.

3 kommentarer:

Mikaela Mars sa...

Oj, smaken är som baken. Köpte dessa för ett tag sedan när min butik hade extrapris. Jag var otroligt besviken, tyckte att det smakade rätt illa och att skivorna var för tjocka. Just för mig så är lyx mer tunnbakt som pyramid eller vilmas. Men, smaken som baken! :)

Åsa sa...

Låter smaskens! Tycker det är lite svårt att hitta Kung Markattas produkter i vissa affärer bara, eller så letar jag kanske lite dåligt (kan vara så - jag har alltid lite för bråttom i mataffärer). Björnbär är annars en klassiker som aldrig slår fel :)

Vegomamman sa...

Mikaela: Det finns ju många olika goda alternativ, men jag gillar det här just för att de både är tjocka som riktigt knäckebröd och lite salta!

Åsa: Ica har ju ett bra utbud av Kung Markatta, vet inte hur det är på coop och andra ställen..