lördag 27 mars 2010

Quinoasallad med äggdressing



En fantastisk salladsdressing som verkligen får den vanligaste salladen att smaka massor. Inspirerad av Per Moberg himself.

4 personer

3 ägg
2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 msk senap
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad dill
Några droppar tabasco
Salt och peppar

1 halv gurka
1 paket bladspenat
1 rödlök
2 tomater
1 feta ost
4 portioner färdigkokt quinoa

1) Lägg äggen i kallt vatten och koka upp. När vattnet kokar, stäng av plattan. Låt äggen ligga vattnet i 5 minuter.
2) Ta upp äggen och skölj dem i kallt vatten. Skala äggen och dela dem på mitten. Gröp ur gulan och lägg i en skål. Blanda äggulor, rapsolja, vitvinsvinäger, senap, vatten, pressade vitlöksklyftor, dill, tabasco, salt och peppar.
3) Dela grönsakerna och feta osten i lagom stora bitar. Blanda allt med dressingen i en skål.

2 kommentarer:

En till vegofamilj sa...

Fantastiskt god sallad! Och riktigt god dagen efter, om det blir över. Ny favorit i vår familj.
Tack för en bra & inspirerande blogg!

Christer Barregren sa...

Det ser gott ut. Har du några råkostrecept som du kan dela med dig av här: http://www.rawfoodrecept.com/

Krams!
Christer