torsdag 4 mars 2010

Mer om barn och vegetarisk matJag fick många kloka kommentarer till inlägget som handlade om barn på dagis och vegetarisk mat. Tack för att ni är så fina och bidrar med så mycket klokhet och inspiration till bloggen! Måste lyfta fram det Jessica skrev eftersom det var ett så fint exempel på hur bra det kan bli när man faktiskt väljer att ta diskussionen med barnen:

Hej Vegofamiljen! Jag jobbar på ett helgläger för barn som behöver komma hemifrån ibland, på grund av deras familjesituationer. Barnen är mellan 8 och 11 år och jag har jobbat med samma barn i 1,5 år nu, genom socialtjänsten. På vårt läger är alla ledare vegetarianer eller veganer, vilket barnen snabbt uppmärksammade. Vi tog diskussionen med dem direkt, och fick mycket bra respons. De började fundera, analysera och också vilja smaka på vår mat. De kommer nu till oss och berättar att de har förklarat för sina föräldrar varför det är bra att köpa ekologiskt och rättvisemärkt. En gång fick vi en present från en liten flicka som köpt ekologiska och vegetariska gelébjörnar till oss! Det är inte meningen att våra barn ska bli vegetarianer, och det är inte alls vårt mål, men en medvetenhet har vi kunnat ge dem genom att vara ärliga. Vi skulle aldrig kunna ljuga för dem, eftersom de är så smarta att de genast ser igenom det. Vuxna som inte talar sanning kan jag tro att de redan har fått nog av i sina korta liv.

Några har också fortsatt diskussionen i sina egna bloggar. Läs ett långt och insiktsfullt inlägg från Peter på Djurens rätt och Majjas funderingar på Majjas.se.

2 kommentarer:

loba sa...

Jag ville bara titta in lite snabbt och önska trevlig helg.

Det är så underbart att se hur den här bloggen bara växer, blir mer engagerad och engagerande för varje inlägg. Det känns som om våren redan kommit till Vegofamiljen, med massor av ny inspiration och energi.

Må gott.

Vegomamman sa...

loba: Tack rara du! Visst har ljuset gjort så att inspirationen rinner till på ett helt annan sätt!