Omelette och sallad låter inte så roligt på pappret, men om man kallar omeletten för potatisfritata istället och rostar lite krutonger i olivolja till salladen så blir det genast mycket festligare. Släng i lite groddar i salladen också.
Potatisfritata 4 personer
6 potatisar
4 ägg
6 msk mjölk
Riven ost
Flingsalt med Karl Johan svamp
Vitlöksgrillkrydda
Tabasco
Torkad dragon
Olja till stekning
Skiva potatisen så tunt det går. Stek den i olja tills den blir gyllenbrun. Under tiden rör du ihop ägg, mjölk, vitlöksgrillkrydda och tabasco. Häll över blandningen när potatisen blivit gyllenbrun och lägg på den rivna osten. Smula över flingsaltet och den torkade dragonen. Sätt ett lock över stekpannan och låt den stå på låg värme tills ovansidan stelnat.
1 kommentar:
Bra tänkt-kanske skulle odla lite groddar.
Skicka en kommentar