söndag 6 juni 2010

Snabb sommarpasta med körsbärstomater och färska kryddor



Precis just nu är trädgården full av färsk oregano (den sprider sig som ogräs) och lite andra kryddor har minsann också slagit rot. Perfekt att förhöja smaken på en enkel grönsakspasta med. Smakar sommar!

4 personer

6 stora champinjoner i bitar
½ gul squash
1 gul paprika
15 körsbärstomater delade i fjärdedelar
100 g grovhackad ruccola
5 kvistar färsk oregano, finhackad
3 kvistar bladpersilja, finhackad
½ dl balsamvinäger
1 msk tomatpuré
½ dl pastavatten
Paprikakrydda
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Smör

Pasta

1 Smält smör i en stekpanna och lägg i champinjonerna. Salta och peppra. Låt dom steka några minuter.
2 Tillsätt paprikan och squashen. Låt steka i några minuter.
3 I med tomaterna och låt dem värmas så att det kommer ut vätska och börjar småputtra. Krydda med paprikakryddan och cayennepepparn.
4 Lägg i ruccolan och rör om, låt det puttra i någon minut.
5 Lägg i de färska kryddorna, vattnet , balsamvinägern, tomatpurén och en klick smör. Låt allt koka i hop.

2 kommentarer:

loba sa...

Men då vet jag vad det blir till middag imorgon :)
Gudars, så gott!

Vegomamman sa...

loba: Den rekommenderas verkligen :)