tisdag 8 juni 2010

Skolan brinner och det gör ont i mitt hjärta

Här hemma torkas det snor och plockas nässlor. Maken kokar soppa, jag läser saga för övertrött (snart) tvååring, när jag kommer hem efter att ha planerat 9:ornas avslutningsmiddag. Hon gnäller och ska sitta i knä hela tiden, men det gör inget när man har så mycket kärlek att komma hem till.

På jobbet jobbar vi med tema 60-70-80-90-tal. Spelar in musikvideos, förbereder konserter, bakar, gör modeskisser och hela kostymer. Forskar om personer och händelser eller Storvretens historia. Vi har trevligt. Det är bra stämning och snart är det ju sommarlov.

Men någon är uppenbarligen inte lika nöjd med livet. Genom fönstret ser jag långt borta hur svarta moln tornar upp sig över himlen på andra sidan Tumba. Skolans idrottshall brinner ner till grunden.

Så mycket ilska det krävs för att riskera livet på människor och ett materiellt värde för miljoner på det sättet. Det gör ont i hjärtat att tänka på. All denna ilska som gör att man vill förstöra för så många som möjligt. Hur ska man göra för att få bukt med all denna ilska? Någon som har en bra idé?

Läs mer på Aftonbladet, DN och Expressen

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår precis vad du menar. Ser själv denna brand från mitt fönster och kan inte förstå hur någon kan vilja göra såhär avsiktligt. Så tråkigt. // Tumbabo

Stefan sa...

Beviljar man uppehållstillstånd för 10.000tals svårintegrerade muslimer år ut och år in blir utvecklingen denna. Tro inte att det ser annorlunda ut i Frankrike, Holland oeller England. Sverige måste ha rätt att säga upp medborgarskap för utlänningar och dessa svenskfödda avkommor som inte vill delta i det svenska samhällsbygget. Det finns en politisk rörelse som vill förändra denna utveckling, även med hårda nypor om så skulle behövas. Du har säkert inte undgått detta.

Dennis Nilsson sa...

Minskar man på lärartätheten som man defacto gjort, färre lärare på färre elever, så blir det naturligtvis fler elever som hamnar utanför.

Har man också svaga föräldrar, då är det lätt att det går för långt, och man vill ta "hämnd" på sin omgivning.

Tur bara att det blev materiell förstörelse. I USA och Finland har en del ungdomar tagit till vapen.

Kan inte se något parti som vill satsa på fler lärare och vuxna på färre elever.

De hårdare tag som "Stefan" önskar sig kommer bara trappa upp de heta känslorna, i alla läger. Vad det leder till är bara läsa i närmaste historiebok.

Vi som är vuxna måste också engagera oss mer i våra ungas vardag, och inte bara låsa in oss på kvällarna, och skicka ut ungarna.

Vegomamman sa...

Tumbabo: Vi är många som förundras...

Stefan: Ilska kommer från utanförskap. Något som inte är bundet till vare sig etnicitet eller religion. Vi har elever från världens alla hörn (även Sverige) och de allra flesta kommer att bli fantastiska samhällsmedborgare då de redan nu visar på så mycket nyfikenhet och lust till kunskap.

Vem som än har anlagt branden (om den nu var anlagd) så har det ingenting med muslimer eller någon annan religion eller folkgrupp att göra. Vi pratar om individer med skilda förutsättningar.

Vi har valt att bosätta oss i Botkyrka för att vi tycker att ett mångkulturellt samhälle är berikande. Inte en belastning.

Dennis: Så klart du har rätt. Man kan känna sig ganska maktlös ibland när man inser hur mycket jobb som finns att göra och hur lite tid man får över.

Anonym sa...

Så tråkigt att se idrottshallen brinna! Hoppas att alla får en bra skolavslutning i alla fall.

Vegomamman sa...

Vi hade Öppet hus idag med redovisningar från tema-veckan och det var fantastiskt bra stämning. Trots det tråkiga som hänt.