fredag 28 maj 2010

Gränsen mellan galenskap och genialitet...

Jag vet inte vilken sida man befinner sig på när man kokar sin egen grillolja.

Den blir i alla fall väldigt god och man slipper massor av E-nummer och konserveringsmedel. Det går alldeles utmärkt att frysa den och sen ta fram när man behöver.


1 dl vatten
1 dl matolja
½ dl kaffe
½ dl balsamolja
1 tesked Liquid Smoke
1 matsked grillkrydda
½ matsked vitlöksgrillkrydda
1 matsked honung
5 droppar Tabasco Chipotle
1 kvist rosmarin
5 vitlöksklyftor i grova bitar
Salt och peppar

1) Blanda allt i en kastrull. Koka upp, se till att ha ett lock som sluter tätt i fall olja tar eld.
2) Låt koka i ca 5 min, rör om då och då.
3) Häll genom en sil.
4) Låt svalna och rör om då och då. Späd eventuellt med vatten eller olja.
5) Pensla på under grillning.

8 kommentarer:

Puff sa...

Var hittar du liquid smoke? :S

Ullis sa...

Spännande! Tanken har inte ens slagit mig tidigare att koka min egen. Klart intressant.

Joan sa...

GENIALT!

Liquid Smoke hittar en i välsorterade mataffärer, typ Ica Maxi.

Alexandra Reichler sa...

Tjusigt!

Ps. Du har en award hos mig.

beata sa...

vilken underbar blogg! den ska följas!

Vegomamman sa...

Alexandra: Man tackar!

beata: Tack :)

receptomaten sa...

Spännande och så rätt :) Den där ½ dl kaffe, finns det någon historia där? Blir nyfiken!

Vegopappan sa...

Jag använder kaffe i nästan allt som har med grillning att göra.
Vet inte riktigt var jag fått det ifrån, men det blir gott.