måndag 17 maj 2010

Vegetariskt i Helsingborg


(Vegburgare med böndipp från Vegeriet)


(Linsbiffar med quinoasallad från Vegeriet)

Vi for söderut i helgen tillsammans med nära och kära. Ett stort gäng var vi, och alla skulle i vanlig ordning försöka beställa alla möjliga varianter av vegetarisk mat.

Första kvällen blev en fullträff, en nyöppnad, thailändsk restaurang, originelle. Låg jättefint nere vid hamnen. Jag åt friterad tofu och friterade kidneybönor på en wokad salladsbädd. Mycket godare än vad det låter, en riktig hit faktiskt! Smakade inte som något annat thailändskt jag ätit. På ett bra sätt alltså.

När man är i Helsingborg måste man också äta lunch på Vegeriet. En vegetarisk och ekologisk restaurang som också har en gymnasieskola med inriktning mot kost och hälsa. Frasiga linsbiffar tillsammans med svart quinoasallad och tzatsiki. Också jättegott! Maken var nöjd med sin vegburgare, även om han inte riktigt förstod vad han skulle dippa i den medföljande böndippen.

Vi provade även Bonasera, bonasera, en italiensk restaurang i mellanklass med lite lyxigare pasta och pizza-rätter. Gott! Plus för att man fick "vegetarianisera" rätter som inte stod på den vegetariska delen av menyn och att det var barnvänlig och familjär stämning trots att restaurangen var fullbokad.

4 kommentarer:

Ullis sa...

Nu känns det lite jobbigt att Helsingborg ligger så långt borta... Skulle vilja besöka det där Vegeriet.

loba sa...

Jag blir oxå sugen på en tripp till Vegeriet. Hela deras koncept med skolan och restaurangen verkar himla bra.

Kul med lite nya tips inför sommarens små åkturer!

Hannah sa...

Åh, jag älskade Vegeriet när jag bodde i Helsingborg! Saknar det nu när jag bor i Lund. Man kanske skulle ta en tripp till Helsingborg snart.

Anna sa...

Åh, för ett par år sedan arbetade jag någon dag i veckan i Helsingborg och lunchde ofta där. Vegeriet är en hit! Kul att ni hittade dit.

Ps. Hannah, jag bor också i Lund =)

Hälsar Anna