Jag vet inte vilken sida man befinner sig på när man kokar sin egen grillolja.
Den blir i alla fall väldigt god och man slipper massor av E-nummer och konserveringsmedel. Det går alldeles utmärkt att frysa den och sen ta fram när man behöver.
1 dl vatten
1 dl matolja
½ dl kaffe
½ dl balsamolja
1 tesked Liquid Smoke
1 matsked grillkrydda
½ matsked vitlöksgrillkrydda
1 matsked honung
5 droppar Tabasco Chipotle
1 kvist rosmarin
5 vitlöksklyftor i grova bitar
Salt och peppar
1) Blanda allt i en kastrull. Koka upp, se till att ha ett lock som sluter tätt i fall olja tar eld.
2) Låt koka i ca 5 min, rör om då och då.
3) Häll genom en sil.
4) Låt svalna och rör om då och då. Späd eventuellt med vatten eller olja.
5) Pensla på under grillning.
fredag 28 maj 2010
Gränsen mellan galenskap och genialitet...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Var hittar du liquid smoke? :S
Spännande! Tanken har inte ens slagit mig tidigare att koka min egen. Klart intressant.
GENIALT!
Liquid Smoke hittar en i välsorterade mataffärer, typ Ica Maxi.
Tjusigt!
Ps. Du har en award hos mig.
vilken underbar blogg! den ska följas!
Alexandra: Man tackar!
beata: Tack :)
Spännande och så rätt :) Den där ½ dl kaffe, finns det någon historia där? Blir nyfiken!
Jag använder kaffe i nästan allt som har med grillning att göra.
Vet inte riktigt var jag fått det ifrån, men det blir gott.
Skicka en kommentar