Den blir i alla fall väldigt god och man slipper massor av E-nummer och konserveringsmedel. Det går alldeles utmärkt att frysa den och sen ta fram när man behöver.

1 dl vatten
1 dl matolja
½ dl kaffe
½ dl balsamolja
1 tesked Liquid Smoke
1 matsked grillkrydda
½ matsked vitlöksgrillkrydda
1 matsked honung
5 droppar Tabasco Chipotle
1 kvist rosmarin
5 vitlöksklyftor i grova bitar
Salt och peppar
1) Blanda allt i en kastrull. Koka upp, se till att ha ett lock som sluter tätt i fall olja tar eld.
2) Låt koka i ca 5 min, rör om då och då.
3) Häll genom en sil.
4) Låt svalna och rör om då och då. Späd eventuellt med vatten eller olja.
5) Pensla på under grillning.
8 kommentarer:
Var hittar du liquid smoke? :S
Spännande! Tanken har inte ens slagit mig tidigare att koka min egen. Klart intressant.
GENIALT!
Liquid Smoke hittar en i välsorterade mataffärer, typ Ica Maxi.
Tjusigt!
Ps. Du har en award hos mig.
vilken underbar blogg! den ska följas!
Alexandra: Man tackar!
beata: Tack :)
Spännande och så rätt :) Den där ½ dl kaffe, finns det någon historia där? Blir nyfiken!
Jag använder kaffe i nästan allt som har med grillning att göra.
Vet inte riktigt var jag fått det ifrån, men det blir gott.
Skicka en kommentar