söndag 25 april 2010

Prisvärd Thai och veganskt fika


(Glad nästan jämt. Fast hon fick tillsägelser av minst tre olika vakter. Men vi ligger i hårdträning inför ett besök på Louisiana i maj)


(Modernas fina vägg)

Idag har vi i alla fall haft en riktigt soft Stockholmsdag med Syster-yster plus boyfriend. Tasty Thai på Norrlandsgatan erbjuder rätt så prisvärd lunch med tre olika vegoalternativ. Vårrullarna med glasnudlar var poppis både hos stora och små. Rätt så barnvänlig miljö också då det inte är så trångt mellan borden.

Moderna muséets Café Blom kunde även veganer få sig något till kaffet i form av en blåbärskaka eller organic snackbar med nötter. Det är alltid trevligt, så att inte halva sällskapet får sitta och sörpla på en svart kaffe medan de andra frossar i bakverk.

Just det, sen kan man ju faktiskt titta på konst på Moderna muséet också, men det får någon annan blogga om.

2 kommentarer:

Martina sa...

Hej!

Jag har blivit mycket inspirerad av din blogg när jag ska hitta vegetariska recept (jag är inte vegetarian, men äter ändå mycket vegetariskt och har fått med min sambo på konceptet Meatless Monday), så jag vill tipsa om en god vardagspastarätt som jag nyss snodde ihop:

Fräs finhackad scharlottenlök och tunt skivade champinjoner i en skvätt olja i några minuter. Tillsätt kikärtor (jag kokar egna, burkade går förstås lika bra), krydda med salt, peppar, grillkrydda och häll på grädde - kogrädde eller vegetabilisk, jag använder kogrädde. Smaksätt med pressad citron och rör ner hackad persilja. (Jag använder fryst.)

Servera med spaghetti.

Det blev jättegott, gick väldigt snabbt (ca 5 minuter, eftersom jag hade färdigkokt pasta) och jag tackar dig för inspirationen, för det är via din blogg jag har lärt mig att man kan sno ihop blixtsnabba och goda vegorätter som inte alls behöver vara avancerade eller har en milslång ingredienslista. =)

Vegomamman sa...

martina: tack för receptet, det hamnar på veckans matlista! Roligt att du hittar vego-inspiration i bloggen :)