tisdag 6 april 2010

Jordgubbsdressing och annan matinspiration från påskveckan

Påsken är absolut som bäst när man får åka runt och träffa många man tycker om och äta god mat tillsammans med dem. Ibland kan jag bli helt förundrad över hur lyckligt lottad man är som har alla dessa fina släktingar och vänner som faktiskt vill bjuda oss på god vegomat. Ni ska veta att it means the world to me, så tusen tack!



Vi hade faktiskt grillpremiär hemma hos svärmor på skärtorsdagen. Maken lyckades få till en riktigt god marinad till quornfiléerna och svärmor lagade en potatissallad med purjolök som fått mjukna i buljong och basilika som smaksättare. Den serverades varm och var väldigt god till det grillade.



Tillbaka i Stockholm igen kom mamma, pappa och brorsan och fixade en lunch med en broccoli och en tacopaj, guacamole, stekt halloumi och en väldigt god sallad med jordgubbsdressing. Tror det var ungefär så här mamma gjorde dressingen:

Salladsdressing på frysta jordgubbar

5 frysta jordgubbar
En skvätt olivolja
En skvätt vatten
En nypa provencalsk örtkrydda (finns i frysdisken)
En gnutta salt och svartpeppar

Mixa jordgubbarna släta och slå på lika delar olivolja och vatten tills du får en lagom dressingliknande konsistens. Smaksätt med örtkryddan, salt och peppar.

5 kommentarer:

Mikkan sa...

Superkul dressingförslag, ser ju urläckert ut! :)

CrimsonAnna sa...

Jag ska prova dressingen-kommer väl till pass till alla sallader i Ekolådan.

loba sa...

Den där dressingen låter helt sagolik!

Ekoblogg sa...

Mmm, den där jordgubbsdressingen lät supermumsig! :P

Ha en skön vecka och helg!

Kramalin

Vegomamman sa...

Ren improvisation från mammas sida tror jag! Ha en skön helg allihop :)