tisdag 20 april 2010

Gult känns gottGula russin smakar ungefär som svarta. Men de känns så himla mycket godare att äta. Frukosten blev plötsligt så ... solig och glad (ja, man får leta efter de små sakerna som piggar upp ibland.)Tänk. Maken kom på den eminenta idén att ha gurkmeja i kokvattnet till quinoan så att den blev gul. Helt plötsligt så älskade båda våra barn quinoa. Och jag tyckte faktiskt också att det kändes godare att äta den, fast gurkmeja inte påverkar smaken direkt. Men, man äter lika mycket med ögat sägs det.

6 kommentarer:

Angelica sa...

Vad kul med en vegetarisk och miljövänlig blogg! Hittade hit av en slump (googlade boken "Godnatt har jag sagt" och hittade ditt inlägg om den) och kommer definitivt kika in igen. Inspiration till ett grönare leverne uppskattas! :)

More Sunshine, Light Breeze sa...

Det är intressant det där med mat och färger. Ibland käkar jag på svarta tallrikar bara för att färgerna i maten ska träda fram på ett annat sätt! Fast visst smakar väl gurkmeja lite ändå? Inte så mycket men lite blommigt sådär? Haha eller så är det bara färgen som lurar mig.. Hur som helst jag gillar er blogg skarpt, den är fin, den ger mig lite hopp!
Kärlek
/sebastian

CrimsonAnna sa...

Håller med. Kommer servera en potatisgryta ikväll-till den ska det vara granatäpple och/eller gula russin. Jag tycker så mycket om mina gäster att jag kör både och

Vegomamman sa...

Angelica: Vad glad jag blir att du hittade hit och att du gillar bloggens upplägg. Välkommen åter!

More Sunshine..: Svart är porslin är standard hos oss också :) Ja, lite smak kanske den ger gurkmejan, men mest färg tror jag..
Tack för fina ord om bloggen, kärlek till dig med.

Anna: Åh, den potatisgrytan gillar jag också, det var du som tipsade mig om den första gången!

receptomaten sa...

Jag tar med mig det gula tipset direkt och hoppas att kvällen quinoa fungerar med mina små skeptiker :)

Vegomamman sa...

recepomaten: berätta gärna hur det gick...