lördag 16 januari 2010

Svarta bönor med chili och mörk choklad



- Grön revolution! Va fan är det? Typ don´t drink and drive eller? Utbrister en förvirrad man inne på Bolaget. Jag blir nyfiken och upptäcker att Bolagets tidning har ett specialnummer med vegetarisk mat lagad av någon flashig kock. Vi blir genast sugna på att testa bönchilin som är smaksatt med choklad. Röran är helt klart annorlunda och det är lite gourmetkänsla över den, både jag och Maken tyckte dock att det var lite för kraftig chokladsmak. Om vi provar igen kommer vi nog halvera mängden eller så.

4 personer (Ur Bolaget nr 4/09)

50 g mörk choklad
1 gul lök
1 msk rapsolja
250 g svarta bönor
1 vitlöksklyfta
1/2 - 1 tsk chilipeppar
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk spiskummin
1 dl grönsaksbuljong (utspädd)

Hacka chokladen och löken. Fräs löken mjuk i en tjockbottnad kastrull med rapsolja, tillsätt kryddorna, slå på buljongen och häll i de avspolade och avrunna bönorna. Koka ett par minuter, tillsätt den hackade chokladen.

Vi åt tillsammans med vitkålssallad och halloumi, cous cous till barnen också. Bolaget föreslår rött ris och pumpa till.

2 kommentarer:

S sa...

Såg också Bolagets tidning! Har dock inte lagat någonting ännu - kul att ni testar :)

Frida M sa...

Ja, det är roligt med lite annorlunda recept ibland!