torsdag 7 januari 2010

Kikärtsbiffar på mejlen



Jag får en del trevliga mail från människor som hittat bloggen och vill fråga om något särskilt eller bara tacka för inspirationen. Gulliga Elly mailade dessutom ett gäng recept till mig som tack för alla recept vi bjudit på i bloggen. Jättekul!

Här i veckan provade vi att laga kikärtsbiffar med spiskummin enligt hennes recept, och de blev väldigt goda! Vår smet blev lite för blöt, det kan ha berott på att bulguren inte fick rinna av ordentligt. Vi tillsatte i alla fall lite boveteflingor och mjöl, det står inte med i receptet.

Ellys kikärsbiffar med spiskummin (4 personer)

3 dl kokt bulgurvete
1 gul lök, klyftad
1 Vitlöksklyfta
1-2 kvistar bladpersilja
1 burk kikärtor
0.5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 tsk spiskummin
2 krm kanel
2 msk vatten
olja till stekning
1 dl sesamfrön för panering

Koka bulguren enligt förpackningen. Låt den rinna av.
Mixa lök, vitlök och persilja i matberedaren.
Tillsätt resten av ingredienserna. Kör allt till en stadig smet.
Blanda ned bulguren.
Forma smeten till små biffar.
Vänd i sesamfrön och stek gyllenbruna.

5 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Mums-det här såg väldigt gott ut och jag har det mesta hemma. Ska jag prova. Ett klokt recept näringsmässigt vad jag kan se.

Mikaela Mars sa...

Gud så vackert det blir med gyllene sesamfrön. Säkert koolt att ha svarta också, om man serverar med er lila-gröna sallad nedan t ex. Gött mos! :)

CrimsonAnna sa...

Hihi, Mikaela har räknat ut min meny i veckan-färgglad sojabönsallad med biffarna:)

sandra sa...

Här har jag hittat en ny favorit blogg! Såg gott ut, de biffarna ska jag testa! Ha det bra.

Vegomamman sa...

Anna: Hoppas biffarna blev bra!

Mikaela: Svarta sesamfrön är sjukt snyggt som panering!

sandra: Roligt att du hittar inspiration i bloggen!