lördag 2 januari 2010

Sallad med gulbetor och chèvre



Så här efter jul och nyårshelgerna känner man lätt att en sallad inte är så dumt för vare sig kropp eller själ... Men det behöver ju inte bli tråkigt för det, den här salladen kändes helt okej som helgmat, barnen åt fullkornsbulgur till också, medan jag nöjde mig med en youghurtsås med lite honung som tillbehör.

4 personer

8 gulbetor
70 g salladsmix
c:a 400 g bönor
1/2 rulle chèvre


Vinegrette

3 msk balsamico vinäger
3 msk rapsolja
En skvätt buljong
En tsk flytande honung
Örtsalt, peppar

Koka gulbetorna i c:a 1 timme eller tills de mjuknat. Spola dem hastigt i kallt vatten och skala sedan och skär i klyftor. Blanda till vinegretten. Blanda samman sallad och bönor, lägg sen i gulbetorna och smula över getosten. Häll över vinegretten och vänd runt. Servera som tillbehör eller som en lättare måltid tillsammans med yoghurtdressing.

2 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Ser jättemumsigt ut men var får man tag i gulbetor? Hittar de inte.

Kan säkert fungera som förrätt med.

Vegomamman sa...

Anna: Gulbetor brukar finnas vid rotfrukterna. Vårt Ica Maxi i Botkyrka är välsorterat och brukar ha, men jag tror inte att det finns inne jämt, man får passa på när det finns!

Förrätt är en god idé!