onsdag 20 januari 2010

Sött utan socker!


Efter att ha läst på lite olika ställen hur man gör raw food glass bestämde jag mig för att slänga in några bananer i frysen och testa. Frysta bananer är nämligen basen i raw food glass. Nu blev vår glass inte helt raw, men gott blev det! Verklig vardagsnjutning som funkar lika bra som mellis som efterrätt....

4 personer

4 frysta bananer
1 näve frysta jordgubbar
2 msk vispgrädde (kan uteslutas)
1 knivsudd krossad vaniljstång (vaniljpulver)
Naturella, hackade nötter till topping

Dela bananerna och kör i mixern tillsammans med jordgubbarna. Ta fram dem en kvart innan de ska mixas. Tillsätt vaniljpulvret och vispgrädden för en aningens krämigare konsistens. Strö över hackade nötter och njut!

11 kommentarer:

Johanna sa...

Satans så gott det såg ut! Måste testa till helgen...

Tant Grön sa...

Ja levande föda-glass är verkligen supergott!

maja sa...

Shit, detta måste jag testa, tack för tipset!

Mikaela Mars sa...

Härligt! det finns så mycket sötma i frukt och bär som de är. Vill man så är agavesirap urbra att söta med, nektar som inte påverkar blodsockret lika mycket som annan sötning och som ofta är helt raw när man köper ( t ex i www.ravarubutiken.se jhar jag hittat det, man får leta lite feter de goa grejjerna ibland, men det blir ju vanligare och vanligare med sånt här, det är ju en tröst)

Kicki sa...

Vi använder kokosmjölk! :)
(MOGNA bananer, ananas o kokosmjölk)

Alexandra Reichler sa...

Perfekt! Vi som försöker sluta med Ben&Jerrys här borta! tack för tipset!

Trillian sa...

Mina barn kallar glassen för mamma-glass och de föredrar den framför köpeglass. Fördelen är ju också att man vet vad barnen får i sig. Man kan variera i det oändliga. Ta i princip vilka bär och frukter som helst. Min son brukar även vilja ha en dutt extra ovispad grädde som topping.

Trevlig blogg ni har. Har hamnat här några ggr sen vi började med våra vegetariska måndagar. Så nu sparar jag er som favorit.

johanna sa...

Det funkar med o-frysta bananer också. Vi brukar ta frysta bär, o-frysta bananer och en skvätt mjölk. Det blir jättegott!

Vegomamman sa...

Johanna: Gör det :)

TantGrön: Ja, det var första gången jag testade!

maja: Vassegod :)

Mikaela: Det var många bra tips!

Kicki: Mogna bananer är viktigt, kokosmjölk var ju en superbra idé!

Alexandra: Inte så lätt att ersätta Ben & Jerry's...

Trillian: Våra barn verkade också tycka att det gick precis lika bra som med vanlig glass! Trevligt att du hittat hit förresten och lycka till med vego-måndagarna!

johanna: Bra tips, det är ju inte alltid man har frysta bananer..

Anna sa...

låter väldigt smaskigt! ska prova om det funkar med sojagrädde :)

Vera sa...

Tack för inspiration. Jag vill gärna länka din sida från min, om det går bra?