torsdag 28 januari 2010

Linsbiffar med spenat och hackade nötter



Idag var det dags att experimentera lite med geggiga vego-biffar igen. Vi gör nog ett nytt recept varje gång skulle jag tro. Kvällens variant blev väldigt god, men det krävs lite tålamod, för det är rätt blött och geggigt att hålla på med. Ett tips är att låta smeten "stå ihop sig" en stund, för de var mycket lättare att forma mot slutet.

12 - 15 st

2,5 dl röda linser (okokta)
100 g tinad hackad spenat
1/2 gul lök
1 näve naturella nötter
1 dl boveteflingor
1 dl kokt fullkornsbulgur (kvar från lunchen)
1 dl grahamsmjöl
1/2 dl ströbröd
1 ägg
Rapsolja till stekning
Salt, peppar
Kryddor (t.ex. curry, chili, garam masala, vitlök)

Till panering: Sesamfrön, ströbröd eller finhackade nötter och ett ägg.

Koka linserna enligt anvisningar. Hacka löken och finhacka nötterna. Kör allt i matberedare tillsammans med spenaten. Tillsätt ägget, mjölet och grynerna. Mixa igen och tillsätt kryddor. Smaka av. Forma till små biffar som du vänder runt i ägg och någon form av panering. Stek i rapsolja på medelhög värme tills biffarna fått fin färg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter gott. Vad åt ni till det?

Frida sa...

Det blev ugnsrotsaker och en sås med honung!