söndag 27 december 2009

Solidaritet

Om alla i Sverige minskade sin köttkonsumtion med 75 procent skulle ytterligare 3 920 700 människor kunna leva på jorden med svensk levnadsstandard utan att öka belastningen på miljön. (Källa: Corren 21/12-09)

6 kommentarer:

Alexandra Reichler sa...

"men kött är ju så gott"

Johanna sa...

Hej. Kom in på din blogg via google. Jag undrar om du vet någon bra bok eller nått om "barnvegetarianer". Tex med recept och allt vad man ska tänka på. /Johanna

Mikaela Mars sa...

Det är ju så enkelt att tänka om och äta mer klimatsmart. Hoppas på många fina vegotips från er under 2010! :)

Joan sa...

Johanna!
På www.vegetarian.se kan du beställa boken VEGETARISK BARNMAT - Lactovegetariska matsedelsförslag för barn under 2 år, kostar 45 kronor plus porto.
Enkel men bra bok med mycket näringslära och matsedelsförslag för alla åldrar.

Har också lagat en del ur Renèe Voltaires bok "En bulle i ugnen", inte helvegetarisk men en del användbart när barnen blir äldre.

Lycka till och lyssna inte på BVC(min erfarenhet är att de ofta är skeptiska till och okunniga om vegetarisk/veganmat till barn)

Mijima sa...

I så fall har jag sett till att ca en halv människa har haft en väldans trevlig jul i år! :D

Vegomamman sa...

Alexandra: Vanligaste ursäkten...

Johanna: Boken som Joan rekommenderade innehåller bra info kring näringslära. Vi har arkiverat alla barnmatsrecept i bloggen under etiketten "vegetarisk barnmat". Finns också en blogg som heter "vegetarisk bebis" som innehåller en hel del recept. Lycka till!

Mikaela: Gott nytt år!

JOan: Tack för tipsen!

MIjima: Hoppas din jul var både god, trevlig och lite klimatsmart :)