onsdag 23 december 2009

Mest av allt önskar jag mig


Det är så stilla här i byn. Av julstressen märks nästan intet. Vi är åtta personer som samsas om utrymmet, och ändå finns det plats för lugnet.

Med den nya utbyggnaden som mamma och pappa kämpat med hela hösten finns det gott om ytor att springa på också. Och många soffor att ligga och slappa på.
Innan julmaten ska börja lagas fixar pappa hemgjord pizza med sockerärter. Fast det är inte lätt att laga pizza åt vår familj, det ska gudarna veta. En äter inte ost gjord av komjölk, två vill inte ha ost med löpe och en fjärde är snudd på vegan. Ja, och så fyra helt "normala" lakto-ovo-vegetarianer då. Varje bit rutas noga in och förses med "rätt" ostar.


Sjäv önskar jag mig svar på livets alla frågor, skratt, glädje och att få växa som människa.
Närå, mest av allt önskar jag mig en organiserad hall där den ena vanten alltid hittar den andra när man ska gå ut. Och att barnen ska vilja tokdansa med mig i köket till lättsmälta radio-hits på the Voice ibland. Ja, och så att, precis som nu, få känna lite julefrid tillsammans med mina nära och kära, mer än så behövs faktiskt inte.
God jul till er allihop och hoppas att ni också får en rejäl dos med julefrid!

2 kommentarer:

loba sa...

En harmonisk, glädjefylld jul önskar jag dig och din familj.

CrimsonAnna sa...

Tack för den fina julhälsningen i min blogg-önskar dig en fin jul och hoppas vi har lika trevligt i varandras bloggar 2010