söndag 13 december 2009

Lunch på stan: Seyhmus vegetariska bufféVi hade bara hunnit från parkeringen på Långholmen till Loppisjulmarknaden nere på Strand när Fyraåringen började vråla att han var hungrig. Som tur var är det bara ett kvarter upp till Seyhmus vegetariska lunch-buffé, som jag inte provat på väldigt länge.


(Ettåringen gillade den gula linspastejen som var mild i smaken)

Lokalerna var väldigt fräscha och fina, ja allt kändes väldigt fräscht, vilket är superviktigt när man ska äta buffé. 100 kr/person och 30 kr för Fyraåringen. De tog inget extra betalt för Ettåringen. Plus för många goda röror som hommus, linspastejer, tzatziki och annat och att det fanns två olika soppor för den som ville äta en lättare lunch. Utsökta, kryddiga falafflar och fina sallader. Sen är ju hela restaurangen krav-märkt, och de har också ett litet utbud med krav-märkta produkter till försäljning.

På minussidan måste jag säga att jag är lite besviken på de varma rätterna, det var ingen som var sådär jättelockande. Barnen var inte heller överförtjusta eftersom mycket var ganska starkt kryddat, och det var svårt att veta vad som passade dem. Då kan jag tillägga att våra barn är vana vid att äta kryddig mat. Fyraåingen åt sig mätt på mackor. Det är ändå en prisvärd lunch på stan och jag kan rekommendera alla ett besök om man vill ha en matig vegetarisk och ekologisk lunch.


(Falafflar, groddar och bröd var det som föll Fyraåringen i smaken)

7 kommentarer:

Livskompott sa...

Fint med billigt åt barnen! God jul!

Ullis sa...

Pojkvännen och jag gick förbi Seyhmus för några månader sedan för vi ville testa dem, hade läst positiva utlåtanden om dem. Vi gick in, tittade, och gick ut... och vidare till vår favorit-lunch-buffé Legumes på Hornsgatan istället.
Kanske är det gott på Seyhmus, men det vi såg lockade oss inte och priset avskräckte oss!

Mikaela Mars sa...

Jag håller med, de kallare rätterna impar ofta men inte de varma. Fint med ingefärsdricka och spännande teer efter maten, klart värt stålarna! :)

Alexandra Reichler sa...

Det är min favvo!!! Alltså, om man tänker att en lunch kostar 100 så är det ju dyrt. Men samma pris gäller ju middag och då blir det plötsligt billigt!

CrimsonAnna sa...

Måste gå dit någon gång:)

loba sa...

Vi äter relativt ofta på Seyhmus och även om kvaliteten på rätterna går lite upp och ner, måste jag nog säga att det är både prisvärt och mestadels väldigt gott. Deras falaflar är stans godaste och tomatsoppan krossar mitt hjärta varje gång :)

Vegomamman sa...

Livskompott: God jul :)

Ullis: Legumes hamnar ofta lite i skymundan, jag ska tänka på det nästa gång det är läge för en lunch på söder!

MIkaela: Ja, prisvärt får man ändå säga att det är!

Alexandra: Så sant, så sant

Anna: Gör det!

loba: Oh, då måste jag prova tomatsoppan nästa gång jag går dit!