Ca: 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen
Själva smulpajen:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt
Ugnstemperatur: 225 grader
Tillagning:
Skär smöret i bitar. Blanda ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Blanda sedan i socker och flingsalt.
Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform.
Fördela smuldegen över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter tills den fått lite färg.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
2 kommentarer:
Oh, jag förstår att det blev en favorit, låter verkligen fantastiskt gott <3 Flingsalt passar så bra till bakat!
*klappar förtjust händerna*
Du är ju tillbaka!
Varför har jag inte sett att du är tillbaka?
Hurra, du är tillbaka!
Skicka en kommentar