tisdag 11 januari 2011

Testa att göra egen chokladmousse



På nyårsafton blev vi bjudna på den här efterrätten som bokstavligen smälte i munnen. Jag har inga exakta mått eller så, eftersom jag inte lagat det själv, men jag tror att det är ungefär så här man gör. Den som vågar testa får gärna komma med måttangivelser!

Du behöver:

Ett ägg
Vit blockhoklad
Vispgrädde
Jordgubbar
Lime
Honung

Gör så här:

Vispa ett ägg. Smält vit blockchoklad i vatten bad. Rör ner chokladen i det vispade ägget. Vispa grädden fluffig och blanda med chokladen och det vispade ägget. Smaka av för att se om du vill ha mer chokladsmak. Dela jordgubbarna i bitar. Blanda pressad lime med honung tills du får en lagom balans mellan surt och sött. Häll över jordgubbarna. Ställ chokladmoussen kallt några timmar innan servering, toppa med jordgubbarna precis innan. Gudagott.

Inga kommentarer: