tisdag 18 januari 2011

Koka soppa på en spik eller laga mat på typ ingenting

Nej, det här är inte ett recept på soppa, utan mat enligt principen "vi har ingenting hemma med lagar mat ändå". Januari är ju känd för att vara en knaper månad, och visst känns det även hemma hos oss att december bjöd på en hel del ekonomiska utsvävningar. Och när man inte har något alls hemma, då är stuvning grejen. Så enkelt och gammeldags att man knappt tänker på det, men barnen älskar det! En stuvning kan du höfta till genom att smälta en klick smör i en kastrull, tillsätta ett par msk mjöl medan du vispar frenetiskt och häll sedan på mjölk och fortsätt vispa tills det tjocknar. Smaksätt med spenat, vitkål, svamp, riven ost eller vad som finns i kylskåpet. Spenat kan tinas först i botten på kastrullen, innan du gör själva stuvningen.
Här finns ett grundrecept på stuvning från Tasteline för den som vill ha exakta mått!



Billig måltid 1:

Fullkornsbulgur (något gryn har man ju alltid hemma)
Stuvad spenat
Sallad på råriven morot, russin och senapsdressing



Billig måltid 2:

Ris
Stuvad vitkål
Rostade sojabönor med flingsalt

Inga kommentarer: