måndag 3 maj 2010

Gremolata och annat smått och gott



Gremolata görs på olivolja, citron, persilja och massor av vitlök. Vanligt tillbehör till fisk, men passar att smaksätta sallader med t.ex. bulgur och cous cous också. Här finns en bra video på youtube om hur du tillreder en gremolata.



Färska sockerärter ger fin fräschör till salladen!



Rödbetor är godast att baka i ugnen med massor av getost. De bör stå i ugnen en timme om du inte förkokar dem.



Det är inte bara kikärter som det går att göra goda röror på. En burk (400g) stora vita bönor mixade tillsammans med en halv burk gröna oliver och lite pressad citron blev en jättegod röra att ha till salladen. Ett alternativ till bönsallad om du vill få in mer baljväxter i måltiden.

Tack mamma och pappa för att ni alltid lagar så god och fantasifull mat när vi kommer på besök!

4 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Spännande tips-blir sugen på att testa både gremolatan och bönröran.

loba sa...

Bönröran var verkligen ett välkommet tips - tacktack! :)

Mikkan sa...

Ser ju underbart ut, läskande bilder!

Ekokul-Anna sa...

Otroligt läckra bilder, som vanligt... Tack för inspiration!