lördag 14 juli 2012

Krämig tofuwok med jordnötssmör


Blev sjukt sugen på blomkål helt plötsligt, och det passar ju perfekt till en tofuwok! 

Krämig tofuwok med jordnötssmör (4 personer)

1 pkt tofu (300 g)
1/2 blomkålshuvud
1 broccolistånd
3 små morötter
1/4 färskt kålhuvud
1/2 röd lök
1 burk kokosmjölk
2 msk jordnötssmör
2 vitlöksklyftor
Chilisås
Soja
Koriander
Cayennepeppar
Paprikakrydda
Salt, peppar

Skala dela grönsakerna i bitar. Sätt på plattan på full värme. I med olja i woken. Stek tofun på sidan i en stekpanna med smör. När oljan är het lägger du i blomkålen, broccolin och morötterna. Tillsätt löken efter en stund. Krydda eftersom. Pressa vitlöken och lägg i tillsammans med strimlad vitkål. När grönsakerna fått färg tillsätter du först soja och rör runt, sedan kokosmjölk och jordnötssmör. När såsen är varm är woken färdig. Servera med ris eller nudlar.

7 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Mums:) Detta ska lagas snart:)

elin sa...

Gottis! :D

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Oh, låter hur gott som helst, alltid trevligt med tips om jordnötssmör i mat :D Ska också prova, precis som CrimsonAnna ovan :)

Anonym sa...

Gott de låter. Men har inte vågat ge jordnötssmör i maten till lilla. ( 31/2) vi har inga allergier i släkten. Men har hört att jordnötter kan ett tu tre ge allergiteaktioner och små barn har ju svårt att tala om kanske om halsen svullnar. Är jag för rädd att våga ha i jordnötssmör? Hur introducerade ni nötter i barnens mat?

Vegomamman sa...

Anonym: Jag tror att rekommendationerna för barn är att vänta tills de har fyllt 2 år innan man provar med nötter. Jag tror att vi bara testade litegrann, och sen när det funkade så fortsatte vi.

Anonym sa...

Tack för snabbt svar. Då ska jag nog inte vara så rädd att prova ge nötter. //Åsa ( gick inte att lägga in mitt namn ) har följt er blogg förrut och blev glad när jag kolla in den nu och såg att du orkar blogga igen och ge mat inspiration :-)

Vegomamman sa...

Åsa: Kul att höra att det uppskattas, det ger motivation att fortsätta ;)