lördag 30 juni 2012

Spontan lördagsmiddag




Det såg länge ut som att middagsplanen för idag hette "Thai-mat från torget", men en överbliven burk soltorkade tomater i kylskåpet ändrade förutsättningarna. Det blev en hemgjord pesto istället som faktiskt var riktigt god. Just nu ser vårt köksliga samarbete ut ungefär så att jag "hittar på" vad som ska lagas och sen gör Maken det... Det här behövs för 4 personer:

Pesto med soltorkade tomater och cashewnötter

1 liten burk soltorkade tomater
1 näve cashewnötter
1 bit god ost, t.ex. parmesan el. chevrette
Olivolja
Färsk basilika
2 vitlöksklyftor
Salt, peppar

Riv osten och finhacka vitlöken och mixa tillsammans med nötterna, basilikan och de soltorkade tomaterna. Tillsätt olivolja efter tycke och smak, för en riktigt "pestoliknande" konsistens behövs ganska mycket olivolja, men det blir gott med en lite torrare konsistens också. Smaka av med salt och peppar.

2 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Visst känns det extra bra när det blir hemlagat trots att take away-frestelsen är väldigt nära:)

Vegomamman sa...

Eller hur :)