lördag 6 augusti 2011

Mitt Vegostockholm i sommar

Här är några nedslag i min sommar "ute på stan":


Umgås: Precis vid Danvikstull ligger trevliga Boule & Berså. En utomhus krog där man, som namnet antyder, kan spela boule, äta, dricka och oftast lyssna på lite reggae-inspirerad musik. Ibland live-band också. Var där med jobbet första dagen, och blev riktigt positivt överraskad av personalens proffsiga inställning. Jag hade inte tänkt be om något "extra" eftersom vi åt en taco-buffé som det fanns en hel del på ändå, men när de uppfattade att jag inte åt kött kom de genast ut med en tallrik grillade tzay-spett. Potatis, grillad majs, tortillachips, sallad och flera goda dipsåser till det. I like!


Klassikern: Herrmans på Söders höjder är en riktig klassiker. En utsikt som slår allt annat och en väldigt trevlig miljö, både utomhus och inomhus. Är dock inte så imponerad av maten på buffén. Ingenting överraskar, utan man kör på "säkra kort" som pasta- och cous coussallad, hommus osv. Det finns också flera varma rätter. Barnen tycket i alla fall att det såg väldigt gott ut, sen åt dom inte riktigt lika mycket.


Sushi-baren: Älskar min nya upptäckt Svenska Sushi Köket vid Midsommarkransen! Riktigt god, och lite annorlunda vegetarisk sushi som serveras tillsammans med bland annat en läcker sjögrässallad och lite andra tillbehör. Jag är så nöjd, men då är jag inte någon riktig "sushi-kännare".

Husman: Inte för att alla har vägarna förbi Alvik, men om man har det kan jag rekommendera Gustavs, som alltid har ett bra vegetariskt alternativ. Ofta lite husman-inspirerat som spaghetti med veg.bolognese eller någon form av gryta med ris. Den ligger dessutom jättefint med uteservering med utsikt över Alviksstrand.

2 kommentarer:

Fannie sa...

Hej! Jag måste bara säga/fråga en sak.
Jag är 17 år och är vegetarian, tillsammans med mina andra syskon. De minsta är 9-11 år gamla, och en psykolog till familjen påstår att barn inte får äta vegetariskt och kommer nu att tvinga mina minsta syskon till att äta kött.
Jag fattar ingenting, det är väl inte dåligt för barn att äta vegetariskt heller?

/fannie

Vegomamman sa...

Fannie: Vilka dumheter! En sund och välbalanserad vegetarisk kost är bara hälsosam för barn. Så länge den som lagar maten tänker på att täcka in alla viktiga näringsämnen som kroppen behöver. Detsamma gäller ju om du äter blandkost.