lördag 27 augusti 2011

Förändringarnas tidAtt finna sig själv tar antagligen ett helt liv. Och det är inte säkert att det är samma sak man finner varje gång man söker. För fyra år sedan var det helt rätt att flytta ut till det gula radhuset, precis på gränsen till skogen. Idag kan jag bara konstatera att jag känner mig mer urban än lantlig, och att jag till vardags föredrar en cappucino på en trottoarservering framför termoskaffet. Det är absolut inte så att jag dissar skogen, inte alls! Men den är snarare ett retreat och en rekreationskälla än något jag vill befinna mig i daglig symbios med. Jag längtar också efter ett sammanhang där jag och min familj kan känna oss som en del av ett större sammanhang. Inte ständigt känna att vi står på utsidan och tittar in i något som vi inte riktigt hör hemma i. Jag tycker att man ska följa sin magkänsla och söka efter det man verkligen vill ha, inte vänja sig vid något som bara känns halvbra.

Jag byter:

  • Hus mot lägenhet
  • Trädgård mot balkong
  • Skog mot T-bana
  • Kommunal skola mot friskola
  • Termoskaffe mot Pressbyråns

Det är förändringarnas tid, och jag känner mig på många sätt glad och upprymd över det nya. Samtidigt som vemodet givetvis hugger tag i mig med jämna mellanrum. Måste nog finna en ny stubbe någonstans där jag kan dricka mitt termoskaffe när andan faller på.

6 kommentarer:

CrimsonAnna sa...

Hoppas att vi får fortsätta följa familjen (för familjen är väl intakt*hoppas det*) Vart går flyttlasset?

Anonym sa...

Det kommer att gå superbra ska du se!

Vegomamman sa...

Anna: Ja, familjen kommer med, allihop :) Maken och jag är helt överens om flytten, och jag tror att barnen kommer att uppskatta det också, när de förstår vad det innebär. Det är så abstrakt för dem ännu!

Heidi: Tack söta du, jag hoppas (och tror) det!

CrimsonAnna sa...

Skönt att höra:)

Anonym sa...

Hej!
Jag fann din blogg av slump i går när jag sökte på minibiffarna från goodsoy. Har själv köpt dem och skulle anrätta igår, sökte inspiration. Vill bara meddela att jag kokte dom i buljong, sen lade jag dom direkt i en marinad inspirerad av din grillolja( jag tog kaffe, jordnötsolja, ordentligt med chipotlepasta, honung, chilisås, chorizokrydda och vitlökspulver eftersom jag inte orkade pressa färsk.) De fick dra sig en halvtimme och sedan tog jag upp bitarna och stekte dem i pannan, fyllde på med vita bönor i tomatsås, krossade tomater och kokta morotsbitar(för paprikan jag tänkte använda var dålig. Smakade av med mer av marinaden efterhand, peppar och salt. Jag hade ris till, samt barnen uppskattade att få fylla tortillabröd med röran och toppa med gräddfil, grönsallad förstås på våra vuxna tallrikar. Barnen åt ordentligt utan gnat(9 och 10 år gamla)Det blev lite chiliinspirerat om än inte alla klassiska kryddor med.
Jag tycker du skriver trevligt och dina recept verkar riktigt genomtänkta. Kommer att titta in då och då.
Hälsningar Linda JÖnsson

Vegomamman sa...

Linda: Roligt att du hittade i inspiration i bloggen och tack för att du delar med dig av ett recept som låter hur gott som helst!