söndag 12 augusti 2012

Konstsöndag@ArtipelagDet fick bli både och. Landet, fast med cityfeeling. Konsthallen Artipelag ligger vansinnigt naturnära och vackert i Stockholms skärgård, men ger ändå en väldigt urban känsla.


Från parkeringen kan du också välja att gå skogspromenaden, eller strandpromenaden. Vi valde skogspromenaden dit, och blev skapligt sinkade och myggbitna eftersom barnen var tvungna att plocka alla blåbär de såg på vägen. Vackert i alla fall!


Tycker också att utställningen "Platsens själ" hade en spännande blandning av uttryck som också tilltalade barnen. Vi satt länge och funderade kring den här installationen, så pass att andra besökare museet kom fram och la sig i vår diskussion. Roligt!


En del av skärgårdsnaturen har byggts in i konsthallen och blivit en del av installationerna.


Staden som är helt byggd av gamla lampor fick mig att vilja springa till närmsta loppis och skapa något eget!


Från konsthallens tak kan du fortsätta se konst. Eller bara titta på utsikten.


Och maten då? Barnen frossade i plättar med sylt och grädde, som ingick i barnbuffén. 10 kr/år tycker jag är ett rimligt pris. Vuxen buffé kostar 155 kr och innehåller väl inte sådär jättemycket i vegoväg; sallad med tomater och mini-mozarella, bönsallad, cous cous och bröd bland annat. Vi valde vegomackan med getost och rostade grönsaker istället för 65 spänn, och den var mycket god.


Här kan du läsa mer om Artipelag, som för övrigt är ett projekt genomfört av BabyBjörn.

Inga kommentarer: