måndag 16 mars 2009

Sesam och basilikabiffar från Renée Voltaire och morotssallad med senapsdressing



Receptet på biffarna hittar du här. Jag använde dock matvete istället för bovete och la till ett ägg för säkerhets skull. Hittade inte heller svarta sesamfrön i affären utan köpte något som hette psylliumfrö. Det funkade det med. Jag kan verkligen rekommendera dessa biffar, hela familjen gillade dem och de var enkla att göra. Till dem åt vi mynta-yoghurten, quinoa och den här morotssalladen:
4 personer
4 morötter
1 näve solrosfrön
1/2 rödlök
Dressing:
2 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk rapsolja
1/2 msk honung
1 msk hett vatten
1 vitlöksklyfta
Torkad dill
Salt
Skala morötterna och gör tunna strimlor med rotfruktsskalare eller osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda med solrosfröna. Pressa en vitlökslyfta i ett glas och salta lite. Blanda i senapen, vitvinsvinägern, oljan och honungen och det heta vattnet. Krydda med dill och smaka av med salt. Häll över morotssalladen och rör runt ordentligt.

Inga kommentarer: