tisdag 17 mars 2009

Dagens vegetariska barnmat - Pastaskruvar och gräddig grönsakssås

Brorsan är gräsänkling den här veckan och dessutom ledig ett par dagar. Tur för mig, eftersom han passade på att komma hit och ge mig en hjälpande hand med kidsen, som inte riktigt vill tillfriskna från sina förkylningar. Det har varit några tuffa nätter med feber och täppta små näsor. Laga barnmat kan han också, min bror. Det blir två olika varianter, en för stora barn (och vuxna) och en för bebisar!
För två vuxna och ett barn:
1 dl gröna ärtor
1 stor morot
1/2 gul lök
3 sojakorvar
En näve frysta blomkålsbuketter
1,5 dl ekologisk vispgrädde
1/2 dl riven ost
1 msk vetemjöl
1/2 buljongtärning el. grönsaksfond
Salt & peppar
Fräs grönsakerna och sojakorven i lite olja. Slå på lite vatten så att det knappt täcker och häll i ärtorna och buljongen och låt koka tills grönsakerna mjuknar. Vispa i vetemjölet och grädden och smaka av med salt och peppar. Rör i osten sist och servera till pasta.
1 bebisportion
1/2 dl ekologisk vispgrädde
1 tsk italiensk örtkrydda
En näve frysta gröna ärtor
Några färdigkokta pastaskruvar
1/2 msk riven ost
Koka upp grädden, ärtorna och örtkryddan på spisen. Ta av när ärtorna är mjuka. Klipp pastaskruvarna i små bitar och lägg i såsen. Häll i den rivna osten och mixa. Späd eventuellt med lite hett vatten om det blir för mastigt.

Inga kommentarer: