måndag 29 november 2010
Värmande gryta i vintertid med jordärtskockor
6 personer
3 små palsternackor
1 dl kokta sojabönor
1/2 kg jordärtskocka
3 morötter
1 liten rotselleri
1 gul lök
10 champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk gelé
Flingsalt med Karl Johan
Peppar
Tabasco
1 msk soja
2 tsk dijonsenap
Smör till stekning
Skala och slanta morot och palsternacka. Skala rotselleri och jordärtskocka och skär i ganska små bitar. Skär champinjonerna i stora bitar och finhacka löken. Stek lök och champinjoner i smör tills de fått färg. Tillsätt morot, palsternacka, rotselleri och pressa i vitlöken. Stek några minuter. Tillsätt jordärtskockorna. Rör om och låt det stå ett tag. Häll på mjöl och lite smör, rör om och låt stå någon minut innan du häller i mjölken. Se till att mjölken täcker allt precis. Rör i gelé. Låt koka i 15 minuter. Rosta sojabönorna lätt i en stekpanna under tiden och häll i dem i grytan före servering. Ät ihop med svartvinbärsgelé, kokt potatis eller ris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Spännande och annorlunda gryta. Ni är verkligen duktiga vego-kockar. Själv ska jag blogga en god färssås och en coleslaw värdig en kunglighet.
Anna: Låter ju sjukt spännande det med :)
Skicka en kommentar