En perfekt maträtt för en vardagskväll som man ändå vill ska kännas lite glammig!
4 personer1 burk passerade tomater3 dl okokt cous-cous400 gram kikärter10 cm purjolök1 gul paprika1 påse ekologisk babyspenat1 halloumi5 champinjoner3 vitlöksklyftorGaram masalaSaltPepparVitlöksgrillkryddaHonungTabascoSmör till stekning1) Smält smör i en kastrull och stek på vitlöken lite grann. Häll på de passerade tomaterna och koka upp. Smaka av med salt, peppar, vitklöksgrillkrydda, honung och tabasco. Häll på cous-cousen, rör om och dra av från plattan. Låt stå under lock enligt anvisningarna på paketet.
2) Rosta kikärterna med garam masalan i en torr stekpanna.
3) Skär halloumin i tärningar och stek i smör. Skär champinjonerna i bitar och stek efter halloumin i samma panna, gör inte ren den, utan tillsätt bara smör. Tillsätt lite honung på slutet och låt den koka in.
4) Skär purjon i fina skivor, skär paprikan i små bitar och riv den sköljda spenaten i lagom stora bitar. Blanda allt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar