söndag 26 april 2009

Grilla vegetariskt: Tandoorispett med grönsaker




Den här tandoori-marinaden kommer också från Buffé. Det går bra att använda i princip vilka grönsaker som helst, men Maken ser det som en utmaning att hitta nya saker att grilla, därför valde vi broccoli och blomkål. Och visst gick det bra att grilla! Gott tillsammans med smaksatt ris och raita eller tomatsås.
4 personer
2 gula lökar
1 blomkålshuvud
1 broccolistånd
1 röd paprika
15 champinjoner
Blötlagda träspett
Marinad
4 vitlöksklyftor
5 sm ingefära
1 röd chilifrukt
4 tsk gurkmeja
4 tsk malen spiskummin
4 tsk malen koriander
1 tsk malen kanel
4 tsk paprikapulver
3 dl naturell yoghurt (3%)
färskpressad juice av 1 citron
2 msk rapsolja
1 tsk Salt
2 tsk Svartpeppar
Skala och pressa vitlöksklyftorna. Skala och riv ingefäran fint. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär grönsakerna i grova bitar och marinera i minst en timme. Trä grönsakerna på spetten. Grilla ute under lock i c:a 20 minuter eller i ugnen c:a 20 minuter på 250 grader grill. Om du grillar ute, byt plats på spetten ibland.
Fler vegetariska grillrecept finns arkiverade under "Grillat".

Inga kommentarer: