
Idag var första gången som jag lagade samma mat åt mig, Treåringen och Bebisen. Det är stort! Och alla åt dessutom bra.
1/4 squash
1 röd paprika
2 morötter
2 dl kokta mungbönor eller andra bönor. Gröna linser passar också bra!
1 1/2 dl cous cous
Rapsolja
1/2 tsk grama masala
1/2 tsk gurkmeja
1 vitlöksklyfta
Tärna morot, paprika och squash och låt dem koka i 10 minuter. Tillsätt färdigkokta bönor på slutet. Häll av vattnet. Koka cous cousen. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt kryddorna. Fräs grönsksblandningen lätt i oljan och kryddorna och vänd runt cous cousen så att den får fin gul färg. Salta efteråt med lite örtsalt till dig själv och de större barnen.
Såg riktigt mumsigt ut. Jag skulle inte bli besviken om jag blev bjuden på lunch och den såg ut sådär
SvaraRaderaAnna: Jag tyckte faktiskt också att det var riktigt gott!
SvaraRaderaÅh, såg typ gott ut :) Blir att testa någon dag! :D
SvaraRaderaMalin: Gör det, men om inget litet barn ska vara med och äta, koka cous cousen i buljong så blir det lite smakrikare :)
SvaraRaderaÅåååhh, så mumsigt det ser ut! Inspirationen flödar.
SvaraRadera